WIE ZIJN WIJ

Een familiebedrijf en dat merk je!

Elke dag gaat een team van deskundige gediplomeerde machinisten op pad met één van haar kranen/vrachtwagens. Of het nu gaat om renovatiewerk, evenementen, petrochemie, haven, industrie of (krappe) bouwplaatsen, RKB is erbij.

Kernbegrippen binnen de organisatie zijn veiligheid, plezier, commitment en passie. RKB is een succesvol en snelgroeiend familiebedrijf, met een buitengewoon gedreven en gezellig team. De cultuur is te omschrijven als informeel en transparant wat zich kenmerkt door de korte communicatielijnen, gezelligheid en bedrijfsfeesten.

RKB is een solide familiebedrijf met meer dan 58 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Met ons fantastisch team zullen wij u graag van dienst zijn met onze Spierings kranen, mobiele telescoopkranen, transporten, minikranen, industriële verhuizingen, hoogwerkers en opslag.

OUR VALUES

              SAFETY       POSITIVITY       CUSTOMER FOCUS      RELIABILITY                                                                  PROFESSIONAL         FLEXIBLE 

RKBGeschiedenis

1963

Al op jonge leeftijd heeft Arie Dijksman het Ridderkerks Kraanwagenbedrijf in 1963 opgericht.

De aanschaf van een oude dumpkraan was het startschot voor Ridderkerks Kraanwagenbedrijf B.V. (RKB).

 

 

Met een hijsvermogen van 7 ton bestonden de werkzaamheden in de beginjaren vooral uit bergingswerk en werk in de bouwsector.

Nadat hij zijn eerste voetstappen had gezet in het ondernemersschap, wist hij met een deskundig team zijn bedrijf gestaag uit te bouwen. Hij kocht meerdere mobiele kranen en vrachtwagens.

 

1978

In 1978 werden de eerste twee mobiele torenkranen, type Munster MTF20 gekocht, gevolgt door een MTF25-28, zo werd een nieuwe koers gezet richting een succesvolle toekomst.

2010

In 2010 is de derde generatie het bedrijf binnen gestapt. Arie en Jessica zijn beide als kraanmachinist begonnen en opgeklommen naar hogere functies.

2016

In 2016 maakten het transport hun entree.
De eerste autolaadkraan een 35 t/m werd aangeschaft waarna verschillende capaciteiten volgden.

2017

In 2017 maakten de telescoopkranen hun comeback. Na een tijdje weggeweest te zijn, zijn deze weer toegevoegd aan het assortiment. Na de eerste 100 tonner volgden er al snel meerdere capaciteiten van 50 ton tot 300 ton.

2018

In 2018 was het tijd voor deze kleine krachtpatser. De eerste minikraan deed zijn entree binnen RKB. De hoeflon C10 is uitermate geschikt voor het hijsen van zware materialen in beperkte of moeilijk bereikbare ruimtes.

2020

In 2020 kwam de eerste hoogwerker de deuren van RKB binnen gereden. Deze toevoeging maakt het assortiment van RKB compleet.

2020/2021

 

RKB is een samenwerking aangegaan met het nieuwe innovatieve elektrificatiebedrijf ECS Holland.

Samen hebben zij een systeem ontwikkelt om kranen om te bouwen, zodat

werkzaamheden CO2 neutraal kunnen worden uitgevoerd.

 

2022

Met trots presenteerden wij ‘s werelds eerste mobiele kraan draaiend op waterstof op LAGE DRUK!

Dit doormiddel van waterstof in poeder vorm en in samenwerking met ECS Holland en Electriq~Global (NL)

 

 

Vraag een offerte aan
Soliciteer nu