Mobiele kraan op waterstof

Deze kraan kan nu minimaal 8 uur lang op zijn eigen batterijen draaien. Op een kleine bouwstroom van 16 ampere kan hij dagen draaien en hij is waterstof ready! Deze kraan is dus emissie vrij. Het volgende project de komende maanden is toevoeging van waterstof op deze kraan uitgevoerd door ECS Holland.

Een mobiele  kraan voert gemiddeld 8 uur per dag hijswerkzaamheden uit. Ca 5% daarvan wordt gebruikt voor het transport van de standplaats naar de werklocatie. Daarom  is het cruciaal om de bovenkraan eerst om te bouwen wat we laten doen door ECS Holland.

WAAROM CO2 NEUTRAAL

Nederland heeft de ambitie en de kans om de (Europese) vestigingsplaats te zijn voor de duurzame industrie. We hebben hier alles voor in huis: van een hoogopgeleide technische beroepsbevolking tot een gunstige ligging voor verhandeling en transport van industriële grondstoffen en goederen; van de mogelijkheden die de Noordzee biedt voor productie van grootschalige groene elektriciteit, tot de aanwezigheid van lege gasvelden voor opslag van waterstof en CO2 (CCS) en een buizennetwerk dat ooit is aangelegd voor aardgas maar dat ook geschikt is voor waterstof en groen gas.

 

ONTWIKKELINGEN

De eerste stap was het ombouwen van de kraan op stroom. Stroom is op de bouwplaats redelijk beperk, daarom heeft ECS Holland een systeem ontwikkelt dat kan draaien op eigen stroomvoorziening, eventueel op bouwstroom gedraaid kan worden én er is slechts 16 ampère voor benodigd.

De kraan is geluidsarm, en voldoet dus aan de eisen met betrekking tot geluidsoverlast.

De volgende stap is daarom dat de bovenkraan volledig op waterstof kan gaan draaien. De ontwikkelingen daarvan zijn in volle gang.

Waterstof is in opkomst. Deze brandstof kan een sleutelrol vervullen in de energietransitie, waarbij rigoureuze veranderingen nodig zijn om de klimaatdoelstellingen te halen terwijl de energievraag in de economie toeneemt. Om over tien jaar 30% minder broeikasgassen uit te stoten, is het nodig dat emissie loze technieken zo snel mogelijk beschikbaar komen voor de bouwsector.

De derde stap is de onderwagen om te bouwen op waterstof.

 

Vraag een offerte aan